منشور حقوق شهرنشینی و ترویج آیین گفتگو
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد گفت: مشهد را برخی شهر ضدگفتگو میدانند که زیبنده این شهر نیست و منشور حقوق شهرنشینی درصدد است آیین گفتگو را در مشهد ترویج دهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، سید محسن حسینی پویا صبح امروز و در آیین رونمایی از منشور حقوق شهرنشینی ضمن تبریک دهه کرامت و ولادت حضرترضا(ع)، اظهارکرد: این امام همام به امام مهربانی و گفتگو و مدارا منسوب است و امیدواریم در شهر مشهد بتوانیم نماینده و الگوی خوبی از جانب ایشان، برای سایر شهرها باشیم.
وی با بیان اینکه تا دهه ۱۹۷۰ انسان در خدمت شهر بود و اولویت اصلی اتوبان و معابر و خودرو بود، گفت: از دهه ۱۹۷۰ به بعد نگرش تغییر یافت؛ شهر باید انسانمدار باشد و مردم در اولویت قرارگیرند.
حسینیپویا خاطرنشان کرد: کرامت انسانی باید پیوسته مدنظر باشد و در صدر منشور حقوق شهرنشینی نیز به آن توجه شده است؛ پیرو همین رویکرد و نگاه، تدوین منشور در دستورکار شورای پنجم شهر مشهد قرار گرفت.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد با بیان اینکه شهری را انسانمحور میداتیم که حقوق کودکان و علاقهمندی هایشان مدنظر قرار گیرد، افزود: در همین راستا، به موازات منشور حقوق شهرنشینی، تمهیدات ویژهای برای گروه های خاص و نیازمند اندیشیده شده و توجه ویژهای به مصوبات داشتیم که اولین آن شهر دوستدار کودک بود.
حسینی پویا تصریح کرد: ۱.۷ میلیارد تومان در همین راستا به منظور ساخت پارکها و فضاهای شهری ویژه کودکان تخصیص یافته است؛ شهربازی کودکان معلول نیز در دستورکار است و به زودی شاهد دستاوردهای خوبی در این زمینه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه توجه به جامعه معلولین نیز در منشور حقوق شهرنشینی با جدیت پیگیری شده و در دستورکار قرار گرفته است که به زودی به تصویب شورا خواهد رسید، گفت: از سوی دیگر بیش از ده درصد جامعه را معلولین تشکیل میدهند ولی چون شهر آماده استقبال از آنها نیست کمتر دیده میشوند و در خانهها حبس هستند.
حسینی پویا خاطرنشان کرد: در زمان افتتاح میدان راهآهن، ابتدا معلولان از این محدوده استفاده کردند و پس از بررسی مناسبسازیها و تایید آنها، پروژه تحویلگیری شد؛ امیدواریم این رویکرد و روند در سایر پروژهها نیز اعمال شود تا مشکل کمتری را شاهد باشیم.
وی افزود: امنیت زنان در فضاهای شهری دیگر موضوع مدنظر در منشور است؛ زنان بعنوان نیمی از جامعه در ساعات مختلف باید بتوانند همچون آقایان از فضاهای مختلف شهری بهرهمند شوند. به موازات منشور در این زمینه کارهایی در دست اقدام است و مصوباتی خواهیم داشت.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد با اشاره به توجه ویژه نسبت به پیادهمداری در منشور حقوق شهرنشینی، تصریح کرد: شهر که انسانمحور است، شهروندان در آن باید به راحتی و باامنیت و احساس آرامش در آن فعالیت کنند؛ اولویت ما پیاده و دوچرخه است و در این جهت اقدامات مختلفی در حال انجام است.
حسینیپویا اظهارکرد: امسال بجای مناسبت محوری، شهرداری به سمت پروژه های فرهنگی رفته که یکی از آنها حق عابر پیاده است؛ بودجه این طرح نیز در بودجه پیش بینی شده و امیدواریم در سال ۹۸ مردم مشهد به این مهم توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه براساس منشور حقوق شهرنشینی شهر باید عاری از آلایندگی، آلودگی های صوتی، هوا و اغتشاشات بصری باشد، گفت: فعالیتها و اقدامات زیادی در راستای همین منشور انجام شده و در حال انجام است.
حسینی پویا تاکید کرد: در شهر انسانمحور به افکار عمومی و اطلاعات آنها بها داده میشود که با توجه به همین موضوع تاکنون، ۵ مصوبه در رابطه با شفافیت داشتیم؛ در سامانه شفافیت شهرداری مشهد، تمام معاملات متوسط به بالا، با مشخصات کامل و یا اطلاعات طرح های جامع و تفصیلی به روز اطلاعرسانی شده است.
وی افزود: مشهد شهری است که در آن قومیتها، مذاهب و تابعیت های مختلفی وجود دارند و برای چنین شهری آیین گفتگومحوری باید در صدر قرار گیرد؛ مشهد را برخی شهر ضدگفتگو میدانند که زیبنده این شهر نیست و منشور حقوق شهرنشینی درصدد است آیین گفتگو را ترویج دهد.
وی با بیان اینکه منشور حقوق شهرنشینی بدنبال ترویج آیین گفتگوست، گفت: درصدد هستیم با مشهد را به شهر گفتگو و مدارا تبدیل کنیم.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد تصریح کرد: در همین راستا خانه گفتگو نیز راه اندازی شده تا عقاید و نظرات مختلف در آن به گفتگو بپردازند تا نتیجهای بهتر و همافزایی بالاتری داشته باشیم.
حسینی پویا با تاکید بر اینکه منشور حقوق شهرنشینی نباید جنبه شعاری پیدا کند و در عمل نیز شاهد آن باشیم، گفت: ایده های مختلف را برای اجرایی شدن این طرح پذیرا خواهیم بود تا هرچه بیشتر به عملیاتی شدن نزدیک شود؛ دبیرخانهای به صورت دائمی اقدامات را پایش خواهد کرد تا مدیریت شهری ملتزم به رعایت آن باشد.
وی افزود: آگاهی و مطالبهگری مردم بهترین راه و تضمین اجرایی برای این منشور است که در این زمینه رسانهها نقش بسزایی دارند.