مرکز ۱۳۷، نشاندهنده زوایای پنهان شهر به مدیران شهری
رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: مرکز ارتباطات مردمی ۱۳۷، نشاندهنده زوایای پنهان شهر به مدیران شهری است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، سید محسن حسینی پویا که پاسخگوی تماسهای تلفنی مردم در مرکز ۱۳۷ اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری بود، در مورد مهمترین مسایل مطرح شده توسط مردم اظهار کرد: ارتباط با مردم برای اعضای شورای اسلامی شهر بسیار ضروری است لذا در همین راستا و برای برقراری این ارتباط، علاوه بر حضور در محلات و گفتگوی رودر رو با مردم، در کمیتههای نظارتی نیز به بررسی پروندههای مسایل مطرح شده توسط مردم میپردازیم.
وی تصریح کرد: همچنین در دفاتر همه اعضای شورای پنجم نیز به روی مردم شهر باز است تا بتوانند موضوعات و مسایل خود را با ما مطرح و پیگیری نمایند. در کنار اینها، حضور در مرکز ۱۳۷ برای آگاهی از خواستههای مردم بسیار حائز اهمیت است تا بدانیم نبض شهر چگونه میزند.
۱۳۷ چشم و گوش مدیریت شهری
حسینی پویا تاکید کرد: مرکز ۱۳۷، گوش و چشم مدیریت شهری مشهد است تا هیچ چیزی از چشممان پنهان نماند و زوایای تاریک شهر برایمان روشن شود.
وی اولین موضوع مطرح شده توسط مردم در تماس با ۱۳۷ طی روز جاری را، در حوزه تملکات معرفی کرد و افزود: شکایتهایی در این زمینه وجود دارد زیرا برخی املاکشان در طرح قرار گرفته و علاقمندند تا توسط شهرداری تملک شود ولی شهرداری به خاطر محدودیت منابع، آن املاک را در اولویت تملک قرار نداده است.
درخواست شهروندان برای تبدیل زمینهای رها شده به پارک و فضای سبز
رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: برخی دیگر از شهروندان در تماسهایشان، به قیمت کارشناسی برای خرید املاکشان توسط شهرداری اعتراض داشتند و تعدادی دیگر نیز تاخیر در پرداخت و یا معوضات داده شده در این تملکات را نیازمند بررسی دیگر میدانستند.
حسینی پویا اذعان کرد: موضوعات مربوط به پروندههای بررسی شده در کمیسیون ماده ۱۰۰، دیگر درخواست مردم برای رسیدگی بود. همچنین شهروندانی از ساخت و سازهای غیرمجاز همسایگانشان که باعث ایجاد مزاحمت برای آنها میشود شکایت داشتند و تقاضا داشتند تا ما در کمیسیون حقوقی به این موضوعات رسیدگی نماییم.
ایجاد مرجع پاسخگویی حقوقی در شورای شهر با راهاندازی کمیسیون حقوقی
وی با اشاره به گلایه مردم از زمینهای رها شده شهرداری در برخی از مناطق شهر، خاطرنشان کرد: مردم درخواست دارند تا زمینهای رها شده در گوشه و کنار شهر تغییر کاربری یافته و به فضای سبز، پارک و یا کاربری مناسب مورد نیاز مردم محل تبدیل شود.
رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس گفت: مهمترین کاری که در شورای اسلامی شهر طی ۸ ماه گذشته ایجاد نمودیم، ایجاد یک مرجع پاسخگویی حقوقی بوده است که هم در تصویب طرحها و لوایح و هم در پاسخ به استعلامات و استفساریههای انجام شده از شورا که جنس بیشتر آنها حقوقی است، موثر بوده است. این مهم با بهکارگیری بیش از ۳۰ تا ۴۰ نفر از کارشناسان و متخصصان حقوقی انجام شده است.
در مسیر بازکردن گرههای کور از مشکلات مردم گام بر میداریم
وی بیان کرد: جای خالی کمیسیون حقوقی در شورای اسلامی شهر احساس میشد تا بتواند در بازکردن گرههای کور از مشکلات مردم گام بردارد که شورای پنجم این مهم را انجام داده و توانستهایم کارنامه خوبی طی ۸ ماه گذشته از عملکرد این کمیسیون بهجای بگذاریم.
حسینی پویا با اشاره به ۱۸۵ مصوبه شورای پنجم از آغاز فعالیت تا کنون، افزود: ما در کمیسیون حقوقی طی ۸ ماه گذشته تعداد ۸ مصوبه به عنوان کمیسیون اصلی، ۶ مصوبه در قالب کمیسیون مشترک و ۱۰ مصوبه نیز به عنوان کمیسیون فرعی خروجی داشتهایم.
بررسی و تصویب ۲۴ طرح و لایحه در کمیسیون حقوقی طی ۸ ماه گذشته
وی در مورد کارگروههای فعال در کمیسیون حقوقی نیز عنوان کرد: چهار کارگروه در کمیسیون حقوقی فعالیت میکنند که کارگروه لوایح دیوان عدالت اداری، دعاوی و قراردادها، حقوق شهروندی از جمله آنهاست.
رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس بیان کرد: در حوزه حقوق شهروندی، تدوین حقوق شهرنشینی با مشارکت مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر در دست اقدام بوده و همایش این موضوع نیز سال گذشته برگزار شد. امیدواریم طی چند ماه آینده این منشور نهایی گردد.
برگزاری همایش «آزار کودکان» برای جلوگیری حقوقی و اجتماعی از این فاجعه
حسینی پویا ادامه داد: همچنین هفته آینده همایشی را با همکاری کانون زنان حقوقدان سورا با موضوع «آزار کودکان» برگزار میکنیم زیرا متاسفانه در چند ماه اخیر بیش از ۸ مورد کودک آزاری رسانهای گردید که برخی از آنها بسیار فجیع و مایه سرافکندگی ما مشهدیها بود. برای ایجاد هشدار و جلوگیری حقوقی و اجتماعی و فرهنگی از این فاجعه، همایش مورد نظر با مشارکت کمیسیون حقوقی برگزار میشود.