برگزاری جلسات منشور حقوق شهرنشینی با محوریت حق بر محیط زیست
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادهای شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تمام تلاش خود را برای اجرایی شدن بند های منشور حقوق شهرنشینی میکنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد، سیدمحسن حسینی پویا در نشست بازخوانی بند محیط زیست منشور حقوق شهر نشینی که با حضور مدیران مرتبط در حوزه محیط زیست شهری، کارشناسان و صاحبنظران دانشگاهی، اعضای هیات علمی گروه محیط زیست و انجمنهای علمی و اجتماعی برگزار شده بود، تاکید کرد: اصل محیط زیست و زیست پذیر بودن شهرها به عنوان یکی از حقوق اساسی شهروندان است و در منشور حقوق شهرنشینی مشهد بیش از دوازده بند در باب محیط زیست بحث شده و یک فصل از منشور به محیط زیست اختصاص یافته که میتواند در نوع خود این سند را در جمله سند های مترقی بنشاند.
وی در پاسخ به سوال حیات شبانه در منشور مغایر با سیاستهای استان قدس رضوی است، تاکید کرد: منشا حیات شبانه در شهر مشهد قطعا حرم و بارگاه منور امام هشتم و سیل زائرانی که به صورت شبانهروزی در رفت و آمدند؛ است و در واقع نوع حیات شبانه و حجم آن در شهر مشهد با شهر تهران و سایر کلانشهرها متفاوت است .
حسینی پویا در خصوص چگونگی اجرای منشور حقوق شهرنشینی افزود: اجرای سندی چنین گسترده در تمام زمینهها و موضوعات تنها در ید اختیارات شهرداری نیست و تمام دستگاههای تاثیرگذار در حاکمیت محلی باید در اجرای آن مشارکت کرده و در کنار هم باشند، لذا در طراحی منشور با تکیه و استفاده از قوانین بالادستی، برای تمام نهادهای مرتبط با حوزه مدیریت شهری تکالیفی نوشتهشده و به نوعی قید شده که شهرداری به عنوان اداره محلی و تمام نهادهای دخیل در مدیریت کلان شهر با عنوان مدیریت شهری لحاظ میشوند.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادهای شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به لزوم مشارکت همه جانبه مردم و مهمتر از آن انجمنهای اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد ادامه داد: در حال طراحی راهکارهایی برای استفاده از ظرفیتهای تشکلهای مردمی از جمله شوراهای اجتماعی محلات (طرح محله ما) و سمنها برای اجرایی شدن هرچه پربارتر منشور حقوق شهرنشینی مشهد هستیم. همچنین از تمام نقطه نظرات جهت ویرایش متن منشور استفاده میکنیم و تلاش میکنیم این سند به عنوان یک سند کتابخانهای نباش و آثار عملی آن برای مردم قابل مشاهده و ملموس باشد.